Galerie Hoogenbosch logo

Vanaf 28 oktober in UITGELICHT Dick van Arkel

Het is 1854. Indianen opperhoofd Seattle richt zich met een indringende rede tot de Amerikaanse regering die het land van de Indianen wil kopen. Zijn rede beschrijft het enorme gevoel van verbondenheid van de Indianen met de aarde en met alles wat daarop leeft of leefde:  hoe kun je de lucht bezitten?

Dick van Arkel (1950) stelt de vraag: hoe kun je de lucht schilderen? Waar vragen die met waarom beginnen vragen zijn naar de inhoud, is de hoe-vraag er een naar de vorm. Van Arkel stelt de vraag in de vorm van een schilderij: hoe schilder je dat wat niet te zien is? De tussenruimte. Hoe schilder je wat tijdelijk is, vluchtig, en voorbijgaat? Hoe kun je de lucht schilderen?

Kleine presentaties van:
Jan Radersma, Marije Bouman, Jan Roos, Krin Rinsema, Jonas Snijder, Gerard Mooy, Piet Moerman en Hans Boer.

en werk van o.a.:
Han Klinkhamer, Thamar Haak, Wim Quist, Sjoerd de Vries, Martin Tissing, Wim Biewenga, Klaas Koopmans, Boele Bregman, Fred Pollack en anderen.

meer over Dick van Arkel klik hier

 

WELKOM OP DE WEBSITE VAN GALERIE HOOGENBOSCH.

Galerie Hoogenbosch beschikt over ruim 200 m² expositieruimte met een afdeling hedendaagse kunst en een afdeling Aziatische- en tribale kunst uit Zuidoost Azië, Indonesië en Oceanië. We zijn sinds 1990 gehuisvest in een voormalige MULO school.

 klik hier voor een foto rondleiding

 

HEDENDAAGSE KUNST

Op onze afdeling hedendaagse kunst met circa 7 wisselende tentoonstellingen per jaar presenteren we toonaangevende kunstenaars, die geen bepaalde stroming vertegenwoordigen maar het best gekenmerkt worden als “eenlingen”.

Aanvullend vindt u in onze ruime stock werken van verschillende kunstenaars.

AZIATISCHE- EN TRIBALE KUNST

Op de afdeling tribale kunst bieden we authentieke objecten aan, zoals beelden, sieraden en gebruiksvoorwerpen vooral uit Zuid Oost Azië en Oceanië.

REGELMATIGE UPDATES
Geniet van het doorbladeren van deze pagina's. We updaten de website regelmatig met onze meest recente aanwinsten, bezoek daarom regelmatig onze site en neem gerust contact op met ons voor al uw vragen. Wij staan u graag te woord.