Galerie Hoogenbosch logo

Nog t/m 17 maart
Marije Bouman met schilderijen en werk op papier

-Het Lege Midden en Spleen-

Het Lege Midden draait om landschappen die vervagen. Het zijn grensgebieden die nog naast de menselijke roering kunnen bestaan zoals de Waddenzee waar de horizon onbepaald blijft of de wolkenlucht boven Heerenveen waar ik woon. Als ik kijk en schilder dan ontstaat onverwachts een samenval voorbij ruimte en tijd.

Spleen was eerder te zien in Museum Belvédère. Er zijn enkele werken aan de serie toegevoegd die gebaseerd is op de gedichten van J. Slauerhoff.

‘Langzaam en zuchtend kruipt de boot nu stroomopwaarts langs een berglandschap, zoals Borel reeds zovele beschreef: wegwazende verschieten en toppen, opstrevend in de puurste essence van de eeuwige stilte.’ J. Slauerhoff

 Vanaf 24 maart DIANNE BAKKER met werk op papier en kunstenaarsboeken

 

 

WELKOM OP DE WEBSITE VAN GALERIE HOOGENBOSCH.

Galerie Hoogenbosch beschikt over ruim 200 m² expositieruimte met een afdeling hedendaagse kunst en een afdeling Aziatische- en tribale kunst uit Zuidoost Azië, Indonesië en Oceanië. We zijn sinds 1990 gehuisvest in een voormalige MULO school.

 klik hier voor een foto rondleiding

 

HEDENDAAGSE KUNST

Op onze afdeling hedendaagse kunst met circa 7 wisselende tentoonstellingen per jaar presenteren we toonaangevende kunstenaars, die geen bepaalde stroming vertegenwoordigen maar het best gekenmerkt worden als “eenlingen”.

Aanvullend vindt u in onze ruime stock werken van verschillende kunstenaars.

AZIATISCHE- EN TRIBALE KUNST

Op de afdeling tribale kunst bieden we authentieke objecten aan, zoals beelden, sieraden en gebruiksvoorwerpen vooral uit Zuid Oost Azië en Oceanië.

REGELMATIGE UPDATES
Geniet van het doorbladeren van deze pagina's. We updaten de website regelmatig met onze meest recente aanwinsten, bezoek daarom regelmatig onze site en neem gerust contact op met ons voor al uw vragen. Wij staan u graag te woord.