Galerie Hoogenbosch logo

Al 25 jaar organiseren we ca. 7 tentoonstellingen per jaar en al geruime tijd en in toenemende mate ben ik hier minder gelukkig mee. Het is voor mij een sleets concept geworden en in plaats van er naar uit te kijken zie ik er steeds meer tegenop om voor de 176ste keer weer een nieuwe tentoonstelling en opening te organiseren.
Dus gaat het roer om, de richting is bepaald maar er zijn nog koerscorrecties mogelijk:
- We gaan doorlopend werk van verschillende kunstenaars tonen en dit regelmatig vervangen met nieuw werk.
- We hebben geen openingen meer, maar regelmatig uitgelicht tentoonstellingen, dit wil zeggen dat we gedurende een aantal weken, werk van een kunstenaar uitlichten door een ruime selectie van zijn of haar werk te tonen.
- Daarnaast willen we meer werk in consignatie nemen van kunstliefhebbers en verzamelaars die werk willen verkopen.
- Onze afdeling tribale kunst blijft zoals het is.
- we gaan regelmatig een nieuwsbrief rondsturen waarin we informatie geven over de actualiteiten van de galerie.
- We verwachten dat het in deze opzet gemakkelijker is om ad-hoc te kunnen inspelen op interessante ontwikkelingen die zich onverwacht voordoen en dat het zowel voor onze bezoekers en voor ons zelf avontuurlijker wordt.

UITGELICHT

Om maar meteen de daad bij het woord te voegen:

Vanaf 9 september  beginnen we uitgelicht met schilderijen van THAMAR HAAK.

En we hebben ook maar meteen een ad-hoc activiteit: een tentoonstelling met foto’s van Joseph Wigley gemaakt voor het boek van Rolf van Hulten over Soefisme.

Zondag 9 september zal het boek “Met hart en ziel” (Soefi’s in de polder) samen met de foto’s in de galerie gepresenteerd worden.

Voor meer informatie klik hier

WELKOM OP DE WEBSITE VAN GALERIE HOOGENBOSCH.

Galerie Hoogenbosch beschikt over ruim 200 m² expositieruimte met een afdeling hedendaagse kunst en een afdeling Aziatische- en tribale kunst uit Zuidoost Azië, Indonesië en Oceanië. We zijn sinds 1990 gehuisvest in een voormalige MULO school.

 klik hier voor een foto rondleiding

 

HEDENDAAGSE KUNST

Op onze afdeling hedendaagse kunst met circa 7 wisselende tentoonstellingen per jaar presenteren we toonaangevende kunstenaars, die geen bepaalde stroming vertegenwoordigen maar het best gekenmerkt worden als “eenlingen”.

Aanvullend vindt u in onze ruime stock werken van verschillende kunstenaars.

AZIATISCHE- EN TRIBALE KUNST

Op de afdeling tribale kunst bieden we authentieke objecten aan, zoals beelden, sieraden en gebruiksvoorwerpen vooral uit Zuid Oost Azië en Oceanië.

REGELMATIGE UPDATES
Geniet van het doorbladeren van deze pagina's. We updaten de website regelmatig met onze meest recente aanwinsten, bezoek daarom regelmatig onze site en neem gerust contact op met ons voor al uw vragen. Wij staan u graag te woord.