Galerie Hoogenbosch logo

Tot en met 21 april

Eerste Paasdag is de galerie gesloten en tweede Paasdag zijn we geopend


DIANNE BAKKER met werk op papier en kunstenaarsboeken

Kunst is een venster op de werkelijkheid

Het leven van onszelf en van onze medemensen waarheidsgetrouw beschrijven? Er zijn geen ware gebeurtenissen. De dingen zijn slechts ‘waar’ in de context van een of andere interpretatie. Onthul de waarheid door nooit gebeurde verhalen te beschrijven.

Aan de basis van het werk van Dianne Bakker (Groningen, 1958) staat haar belangstelling voor godsdienstige, filosofische en literaire werken in samenhang met actuele en historische gebeurtenissen. Zij combineert deze met eigen grafische beelden tot ‘werelden’, waarin zij iets tracht te vertellen over haar visie op de werkelijkheid waarin zij leeft. Het citaat van György Konrád is daarbij haar leidraad.

meer over DIANNE BAKKER klik hier

 

 

WELKOM OP DE WEBSITE VAN GALERIE HOOGENBOSCH.

Galerie Hoogenbosch beschikt over ruim 200 m² expositieruimte met een afdeling hedendaagse kunst en een afdeling Aziatische- en tribale kunst uit Zuidoost Azië, Indonesië en Oceanië. We zijn sinds 1990 gehuisvest in een voormalige MULO school.

 klik hier voor een foto rondleiding

 

HEDENDAAGSE KUNST

Op onze afdeling hedendaagse kunst met circa 7 wisselende tentoonstellingen per jaar presenteren we toonaangevende kunstenaars, die geen bepaalde stroming vertegenwoordigen maar het best gekenmerkt worden als “eenlingen”.

Aanvullend vindt u in onze ruime stock werken van verschillende kunstenaars.

AZIATISCHE- EN TRIBALE KUNST

Op de afdeling tribale kunst bieden we authentieke objecten aan, zoals beelden, sieraden en gebruiksvoorwerpen vooral uit Zuid Oost Azië en Oceanië.

REGELMATIGE UPDATES
Geniet van het doorbladeren van deze pagina's. We updaten de website regelmatig met onze meest recente aanwinsten, bezoek daarom regelmatig onze site en neem gerust contact op met ons voor al uw vragen. Wij staan u graag te woord.