Galerie Hoogenbosch logo

NIEUWE GALERIE
Twee jaar geleden besloten we na 28 jaar te stoppen met reguliere tentoonstellingen van hedendaagse kunst en alleen verder te gaan met tribale kunst en een kleine afdeling hedendaagse kunst(handel).
De afgelopen twee jaar hebben we mogelijkheden onderzocht om de twee vrijgekomen zalen te behouden voor de hedendaagse kunst. We zijn dan ook heel gelukkig dat Feico Hoekstra besloten heeft om vanaf 1 november 2022 zijn galerie te starten in de voormalige tentoonstelling ruimte van galerie Hoogenbosch.

We zullen u later verder informeren over deze mooie ontwikkeling.

SKEP EN HAAR ACTIVITEITEN
Tot half augustus biedt galerie Hoogenbosch SKEP de ruimte om in het kader van ARCADIA onze activiteiten uit te voeren. 
SKEP staat voor Stichting Kunst en Publiek, een kunst initiatief dat als brug wil fungeren tussen professionele hedendaagse beeldende kunst in Noord Nederland en het publiek. 
SKEP biedt een platform voor kunstprojecten en tentoonstellingen. SKEP gebruikt verschillende (kunst) ruimtes, van werkplaatsen, galeries tot de openbare ruimte, om haar kunstinitiatieven te realiseren.

Gedurende 100 dagen, 
van 8 mei t/m 14 augustustijdens Arcadia is er om de twee weken (12 dagen exposure) in Galerie Hoogenbosch een duo-expositie te zien van professionele kunstenaars uit Noord 
Nederland.

SKEP nodigt u van harte uit het tweede
Droom Duo, met schilderijen van Bennie Timmer en
houten beelden van Gert Sennema te bezoeken.
Te zien vanaf zondag 29 mei t/m zondag 5 juni in Galerie Hoogenbosch te Gorredijk.
De duo-exposities zijn te bezoeken op donderdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur

WELKOM OP DE WEBSITE VAN GALERIE HOOGENBOSCH.

Galerie Hoogenbosch beschikt over ruim 200 m² expositieruimte met een afdeling hedendaagse kunst en een afdeling Aziatische- en tribale kunst uit Zuidoost Azië, Indonesië en Oceanië. We zijn sinds 1990 gehuisvest in een voormalige MULO school.

 klik hier voor een foto rondleiding

 

HEDENDAAGSE KUNST

Op onze afdeling hedendaagse kunst met circa 7 wisselende tentoonstellingen per jaar presenteren we toonaangevende kunstenaars, die geen bepaalde stroming vertegenwoordigen maar het best gekenmerkt worden als “eenlingen”.

Aanvullend vindt u in onze ruime stock werken van verschillende kunstenaars.

AZIATISCHE- EN TRIBALE KUNST

Op de afdeling tribale kunst bieden we authentieke objecten aan, zoals beelden, sieraden en gebruiksvoorwerpen vooral uit Zuid Oost Azië en Oceanië.

REGELMATIGE UPDATES
Geniet van het doorbladeren van deze pagina's. We updaten de website regelmatig met onze meest recente aanwinsten, bezoek daarom regelmatig onze site en neem gerust contact op met ons voor al uw vragen. Wij staan u graag te woord.