Galerie Hoogenbosch logo

WELKOM OP DE WEBSITE VAN GALERIE HOOGENBOSCH

Na 30 jaar is galerie Hoogenbosch gestopt met haar galerie aktiviteiten en gaan we verder met onze kunsthandel in hedendaagse- en tribale kunst.

De vrijgekomen galerie ruimte is overgenomen door galerie ALTA BOSCA (zie hier)

openingstijden: zaterdag en zondag 13-17 u en op afspraak

Stationsweg 66
8401 DS Gorredijk
06-22457201
info@galeriehoogenbosch.nl

klik hier voor een foto rondleiding

 

Bij galerie ALTA BOSCA: van 6 november - 11 december 2022

Jochem Hamstra

JOCHEM HAMSTRA (1962) is een van de belangrijkste Friese kunstenaars van dit moment. Als schilder heeft hij vele gezichten, maar blijft hij tegelijkertijd herkenbaar. Hoofdthema is de mens in zijn dagelijkse worsteling met het leven. Voor de huidige tentoonstelling is een selectie gemaakt uit de serie 'Inkarnatie', waaraan hij sinds 2014 werkt. Een overzichtstentoonstelling van zijn schilderijen is nog t/m 29 januari 2023 te zien in Museum Belvédère in Heerenveen. Jochem Hamstra woont en werkt in Groningen.

Jeroen Molenaar

JEROEN MOLENAAR (1979) is 'the new kid on the block'. De tentoonstelling in Gorredijk is de eerste presentatie van zijn schilderijen in Friesland, waar hij vorig jaar vanuit het Overijsselse Zwolle naartoe verhuisde. Zijn doeken ontlenen hun beeldende kracht aan een voortdurende spanning tussen atmosferische ruimte en architectonische constructie. Felle bewegingen en uitgesproken kleurstellingen zorgen daarbij voor een sterke expressie. Jeroen Molenaar woont en werkt in Wijnaldum.

 

 

HEDENDAAGSE KUNST

Voor het aanbod van hedendaagse kunst richten we ons op kunstenaars die we de afgelopen 30 jaar hebben gepresenteerd met verwante nieuwe namen. Ze vertegenwoordigen geen bepaalde stroming  maar kunnen het best gekenmerkt worden als “eenlingen”.

 

AZIATISCHE- EN TRIBALE KUNST

Op de afdeling tribale kunst bieden we zorgvuldig geselecteerde authentieke objecten aan uit Afrika, Zuid Oost Azië, Indonesië en Oceanië. Zie hier

REGELMATIGE UPDATES
Geniet van het doorbladeren van deze pagina's. We updaten de website regelmatig met onze meest recente aanwinsten, bezoek daarom regelmatig onze site en neem gerust contact op met ons voor al uw vragen. Wij staan u graag te woord.