Galerie Hoogenbosch logo

“Doorstart voor Galerie Hoogenbosch Gorredijk” 
Met deze titel kopte de Leeuwarder Courant eind december…..een niet geheel juiste tekst, maar het roer gaat wel om. Na bijna 27 jaar gaat er veel veranderen. De zaal waar nu de tribale kunstafdeling is gehuisvest blijft het domein van galerie Hoogenbosch, we gaan hier verder met onze kunsthandel tribale kunst en een bescheiden aanbod van beeldende kunst.
De overige twee zalen, de gang en de tuin zullen worden beheerd en ingericht door de stichting SKEP (Stichting Kunst en Publiek).

Deze verandering zal plaatsvinden in september 2020. De Stichting Kunst en Publiek is nog in oprichting, maar de meer-jaren planning en het bidbook is zo goed als klaar. De stichting wil niet alleen exposities maken, maar ook workshops, demonstraties en lezingen, gegeven door kunstenaars, organiseren. SKEP wil ook ruimte maken voor disciplines als literatuur, poëzie, toegepaste kunst en een beeldentuin inrichten

We houden u op de hoogte van de inhoud en voortgang van de plannen.

Verkooptentoonstelling

Om niet een gat te laten vallen tussen nu en de start van SKEP organiseren we van februari tot september een verkooptentoonstelling met ingebracht werk.

Voor deze tentoonstelling bieden we particulieren en verzamelaars die schilderijen kwijt willen, de mogelijkheid om het voor verkoop aan te bieden. 

Uiteraard moet het werk qua aard en kwaliteit bij onze galerie passen. 

We nodigen mensen die hiervan gebruik willen maken uit om hierover contact met ons op te nemen. 

WELKOM OP DE WEBSITE VAN GALERIE HOOGENBOSCH.

Galerie Hoogenbosch beschikt over ruim 200 m² expositieruimte met een afdeling hedendaagse kunst en een afdeling Aziatische- en tribale kunst uit Zuidoost Azië, Indonesië en Oceanië. We zijn sinds 1990 gehuisvest in een voormalige MULO school.

 klik hier voor een foto rondleiding

 

HEDENDAAGSE KUNST

Op onze afdeling hedendaagse kunst met circa 7 wisselende tentoonstellingen per jaar presenteren we toonaangevende kunstenaars, die geen bepaalde stroming vertegenwoordigen maar het best gekenmerkt worden als “eenlingen”.

Aanvullend vindt u in onze ruime stock werken van verschillende kunstenaars.

AZIATISCHE- EN TRIBALE KUNST

Op de afdeling tribale kunst bieden we authentieke objecten aan, zoals beelden, sieraden en gebruiksvoorwerpen vooral uit Zuid Oost Azië en Oceanië.

REGELMATIGE UPDATES
Geniet van het doorbladeren van deze pagina's. We updaten de website regelmatig met onze meest recente aanwinsten, bezoek daarom regelmatig onze site en neem gerust contact op met ons voor al uw vragen. Wij staan u graag te woord.