Galerie Hoogenbosch logo

Siert Dallinga, (Groningen 1954) woont en werkt in Amsterdam

Tien jaar geleden gaf ik schilderlessen aan een groep amateurschilders. Eén daarvan was Thijmen van Kooij. Ik herinner me van hem een schilderijtje van een café-gevel met een verlichte Heineken reclame. Het schilderijtje had iets.
Eind 2008 verzocht Thijmen mij hem opnieuw les te willen geven. Maar dan één op één. Hij had hiervoor een budget van zijn werkgever, toegekend gekregen.                             

Ik wilde het wel proberen, iets totaal anders dan voor een groep staan.
Dit was 2008, het is nu 2015 en we zien elkaar  regelmatig. Het lesgeven (masterclass) is al snel veranderd in begeleiding. Thijmen inspireert en houdt mij bij de les.

Onlangs hoorde ik dat het Mondriaanfonds  een ‘leerling-meester’ regeling heeft ontwikkeld. Dat er naast de reguliere kunsteducatie  vraag en draagvlak is voor maatwerk blijkt hier uit.
Ik ben er door mijn ervaring van overtuigd dat dit een verrijking is voor iedere leerling/meester, ik blijf het met plezier doen!

Siert Dallinga, november 2015

Thijmen van Kooy, (Zeist 1969) woont en werkt in Soest

Thijmen van Kooy is een schilderende bankier. Een bankier die schildert.

Het nachtlandschap is zijn onderwerp. Alledaagse plekken, ogenschijnlijk stil, spaarzaam door kunstlicht verlicht. ‘s Nachts verzamelt hij zijn onderwerpen, thuis, op reis, altijd op zoek.

Maria Hees, (Bergeijk 1048) woont en werkt in Doetinchem

“Jewels for Cinderella”
een sieradencollectie van geblazen, verzilverd en gezandstraald Boheems glas, fragiel maar draagbaar: Assepoester is klaar voor het bal..