Galerie Hoogenbosch logo
linosnede, 2012, 41x63 cm
linosnede, 2012, 41x63 cm

Cees Andriessen (Wageningen 1940) woont en werkt in Apeldoorn.

De tere notaties op dun Japans papier van Cees Andriessen, dringen zich niet met geweld op. De gereduceerde, lineaire, geabstraheerde en tegelijk ontroerende beeldconcepties lijken haast breekbaar.
De enkele, maar doeltreffend geplaatste beeldtekens, de heldere opbouw en afgewogen composities, verleiden tot nauwkeuriger kijken, tot het ermee in betrekking treden, tot associaties en verder denken.
Als kunst dat allemaal teweegbrengt – dan is zij werkelijk groots, ook in het kleine.”

Dr. Petra Lanfermann,: catalogus Linolschnitt Heute IX 2013

Narcisus, 2012, cortenstaal, h.126xb500xd42 cm
Narcisus, 2012, cortenstaal, h.126xb500xd42 cm

Gjalt Blaauw (Grouw, 1945) woont en werkt in Groningen.

“Het werk van Gjalt Blaauw kenmerkt zich door heldere vormen en een poëtische speelsheid. Ondanks de zwaarte en vastheid van het materiaal ademen de sculpturen een en al lichtheid. Vaak lijken ze te wapperen als een vaandel of te flakkeren als een vlam. Andere werken doen denken aan een wolk of een rookpluim. Veel werken bestaan uit twee of meer losse elementen in een op het oog nogal wankele compositie. Ze wekken eerder de indruk te zijn gemaakt met een wat groot uitgevallen blokkendoos dan dat ze het resultaat zijn van een artistiek concept. Maar juist in dat directe en ongekunstelde karakter ligt de aantrekkingskracht van deze beelden.”

Tekst: Feico Hoekstra.

Zoektocht naar Zen, 2011, was/olieverf op karton/paneel, 23x31 cm
Zoektocht naar Zen, 2011, was/olieverf op karton/paneel, 23x31 cm

Martin Tissing (Groningen, 1936) woont en werkt in Groningen.

Martin Tissing kan beschouwd worden als een van de invloedrijkste Groninger kunstenaars van dit moment. Met de toenemende belangstelling voor de generatie kunstenaars die na de Tweede Wereldoorlog een nieuwe manier van schilderen introduceert, lijkt de werkelijke betekenis van zijn werk pas goed duidelijk te worden.De schilderijen van Martin Tissing zijn zorgvuldig, laag over laag, opgebouwd. De diepte en textuur van de verfhuid, de zichtbare streken van de penseel maken onderdeel uit van de mystieke geladenheid van Tissings werk. Te voorschijn komende en vervagende vormen zijn tegen elkaar afgezet in harmonieuze composities die appelleren aan een kosmisch bewustzijn. Tegelijkertijd zijn de werken doortrokken van fijnzinnigheid en melancholie.