Galerie Hoogenbosch logo

Dick van Arkel (Den Haag, 1950) woont en werkt in Soest.

In de tentoonstelling “de twaalf maanden” toont Dick van Arkel twaalf werken die achtereenvolgens zijn getiteld: januari, februari, maart enzovoort. De werken zijn divers van vorm, maar maken samen toch een geheel: een jaar. In zekere zin vormt dit dozijn werken een geheel, een installatie, want ze zijn allemaal heel precies ten opzichte van elkaar gecomponeerd. Toch heeft elk werk een heel eigen karakter.

Duo-ring, 2013, nylon met verguld messing
Duo-ring, 2013, nylon met verguld messing

Peggy Bannenberg (1960 Judibana, Venezuela) woont en werkt in Amsterdam

De collectie sieraden van Peggy Bannenberg bestaat uit colliers armbanden en ringen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die het 3D printen biedt. Het materiaal, meestal nylon, heeft het voordeel van zijn flexibiliteit, kleur en draagcomfort. Ook met andere materialen kan worden geprint zoals titanium, staal, zilver en een biologische kunststof die uit de eigen printer komt. Mijn interesse is om deze materialen te combineren, zoals in de Duo-ring. Hetzelfde ontwerp kan in verschillende materialen worden geprint en gecombineerd. 

zonder titel, olieverf op doek, 40 x40 cm, 2014
zonder titel, olieverf op doek, 40 x40 cm, 2014

Wim Biewenga  ('t Zandt- Groningen, 1939) woont en werkt in Havelte.

Wim Biewenga laat zich  steeds weer leiden door behoefte aan onderzoek, door materiële, formele en picturale verkenningen. Als gevolg daarvan blijft zijn werk zich verder ontwikkelen en vernieuwen. Dit resulteert in een zoektocht naar minimale ingrepen , die het beeld bepalen en zo de ruimte definiëren. De zichtbare imperfectie en overschilderingen verlenen zijn werk het persoonlijke karakter, wat ook voor zijn vroegere werk kenmerkend is.