Galerie Hoogenbosch logo
Geraniumljocht • 2013 • acryl op doek • 25 x 30 cm
Geraniumljocht • 2013 • acryl op doek • 25 x 30 cm

Anne Feddema (Leeuwarden 1961) woont en werkt in Leeuwarden

Erik Slagter: “In de meer dan 25 jaar dat  hij nu exposeert: grafiek en schilderkunst, is zijn werk overzichtelijker geworden. Er is meer ruimte, het geheel toont een grotere beheersing van zijn talent, van veranderende invalshoeken en technieken.”

citaat uit de bij de tentoonstelling verschijnende
publicatie:  Túnsicht/Tuinzicht.

Túnsicht 2013, acryl op karton, 17.5x17.5 cm
Túnsicht 2013, acryl op karton, 17.5x17.5 cm
zonder titel 2011, acryl op doek, 50x40cm
zonder titel 2011, acryl op doek, 50x40cm

Fred Pollack (Enschede 1943) woont en werkt in Garnwerd

Fred Pollack is geen schilder van de vlotte  penseelveeg, die met enkele handige bewegingen poneert of uitduidt, maar een kunstenaar die bedachtzaam formuleert, bouwt en zoekt naar de juiste verhoudingen. Daarbij put hij uit een breed beeldend idioom, dat reminiseert aan het werk van door hem bewonderde kunstenaars, maar omgeven is van een geheel eigen toon en dictie. In stilistisch opzicht sluit de beeldtaal van zijn schilderijen aan bij de naoorlogse abstracte en neofiguratieve kunst, intrinsiek ligt ze verankerd binnen de traditie van het surrealisme.
fragment uit de tekst in de katalogus :
Fred Pollack, geheimtaal van de ziel, Han Steenbruggen

zonder titel 2013, acryl op doek, 40x40cm
zonder titel 2013, acryl op doek, 40x40cm

Karen Gillis (Amsterdam 1953) woont en werkt in Groningen

Sfeer, toeval, ongewone combinaties van materialen en experimenten vormen de uitgangspunten voor de sieraadontwerpen van Karen Gillis. De laatste jaren maakt ze op deze wijze colliers en ringen van veiligheidssluitingen die ze zelf verft evenals verschillende materialen die ze in haar colliers verwerkt zoals prijskaartjes, kurk en pvc-buisjes. Door hun stevigheid behouden de veiligheidssluitingen hun vorm terwijl ze door hun vorm fragiel ogen. De colliers liggen daarom als een springerige wolk om je hals.

In haar spangen armbanden laat ze zich vooral leidden door de kleursfeer en de aparte combinaties van materialen van o.a. zilver, parels, edelsteen en glas.

In een nieuwe serie colliers gebruikte ze geverfde stukjes pvc buis met een onderketting van parels die er enigszins doorheen schijnen. Ook hier combineert ze de pvc buisjes weer met verschillende materialen.