Galerie Hoogenbosch logo
zonder titel, alkyd op linnen, 2013, 40 x 55 cm
zonder titel, alkyd op linnen, 2013, 40 x 55 cm

Hans Boer (Amsterdam 1947) woont en werkt in Groningen

In zijn schilderijen zoekt Hans Boer naar ‘oorspronkelijke betekenis’, die onbesmet is door de taal, de clichés, de geschiedenis. Hij zoekt naar de verfstreek die zijn eigen directheid heeft, naar het ‘zingevende gebaar’ dat zichtbaar maakt wat hij wil zeggen en dat hij telkens opnieuw moet uitvinden. Zo bouwt hij laag over laag zijn doeken op, tot ze de kern raken.

Fragment uit de tekst van Janet Meester voor  het boek Hans Boer, 10 jaar beeldend werk. (januari 2013, uitgeverij Philip Elchers). Het boek bevat naast uitgebreid beeldmateriaal ook nog teksten van Han Steenbruggen, Koos van Duinen en Dieuwertje Dekkers.

 Lauwersoog - acryl op papier - 76,5x56cm 2009
Lauwersoog - acryl op papier - 76,5x56cm 2009

 

Peter Paul Holterman (Leeuwarden 1946) woont en werkt in Haren.

Het werk van Peter Paul Holterman wordt gekenmerkt door een opmerkelijke helderheid. Dit geldt in sterke mate voor het nieuwste werk
Holterman schildert grote doeken die hij daarna verknipt en versnijdt tot stroken canvas. Hij herschikt en plakt de stroken tot collagevormen en schildert aan de hand daarvan nieuwe schilderijen. Hierdoor krijgen de relatief kleine werken een intensieve kracht

uit: “Op zoek naar het licht” Ad Verkuylen

halssieraad- zilver, siliconen rubber, pigmenten
halssieraad- zilver, siliconen rubber, pigmenten

Marian Sturkenboom, woont en werkt in Breda.

Mooie structuren en vormen gevonden in de natuur, zijn de basis waar Marian mee aan het werk gaat. Transparantie in vormgeving en materiaal, waaronder siliconenrubber en tyvec komt steeds weer terug in haar werk.

De serie “celebrate life” is gebaseerd op slingers met idee om van elke dag een feestdag te maken.