Galerie Hoogenbosch logo
Marine - 2011 - olieverf op doek - 30x40cm
Marine - 2011 - olieverf op doek - 30x40cm

Piet Moerman (1955) woont en werkt in Kortrijk (B) en is docent schilderkunst aan het Hoger Sint Lucasinstituut te Gent.

De werkelijk interessante zeeschilders schilderen niet echt de zee, ook niet de “echte” zee. Ze schilderen het licht boven de zee, of de kustlijnen, of de scheidingslijn tussen kust en zee, of de zee achter een raam. Dan gaat het hun om dat licht, om de lijnen, om de perspectieven, om de kleuren, om de kadrering –om een idee van de zee dus. Om de ideeën die de zee genereert. Om de schilderkunst waartoe de zee blijkbaar aanleiding geeft.  
(citaat van Bernard Dewulf)

  2013 - gemengde techniek papier - 44x32 cm - 2013
2013 - gemengde techniek papier - 44x32 cm - 2013

André de Jong (Bodegraven 1945) woont en werkt in Broeksterwoude.

André de Jong schildert en fotografeert, maar heeft zich sinds de jaren negentig vooral toegelegd op het tekenen met houtskool en krijt.

In zijn ontdekkingstocht naar vorm en lijn op het platte vlak blijft onveranderlijk en onuitputtelijk natuur en lichamelijkheid zijn bron. Het landschappelijke in het lichaam en het lichamelijke in het landschap. Vormen en lijnen die elkaar kruisen, over elkaar heen vallen, aanhechten, botsen, golven en krassen: kop en kruis… Hij concentreert zich op de essentie van zijn onderwerp en verwerkt zijn waarneming in tekeningen en gemengde technieken, weerbarstig en gevoelig tegelijk.

duo-armband - nylon - 3D techniek
duo-armband - nylon - 3D techniek

Peggy Bannenberg (1960 Judibana Venezuela) woont en werkt in Amsterdam

3D print sieraden
De collectie sieraden van Peggy Bannenberg bestaat uit colliers armbanden en ringen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de bijzondere eigenschappen en mogelijkheden die het 3d printen biedt. De vormentaal laat ontwerpen toe die niet op een andere manier te maken zijn. Het materiaal, meestal nylon, heeft het voordeel van zijn flexibiliteit, kleur en draagcomfort. Ook andere materialen worden geprint: titanium, staal, zilver, en een biologische kunststof die uit de eigen printer komt. Voor deze printer is een geheel eigen serie ontworpen van armbanden en ringen, die terplekke ontstaan!

Onlangs is Peggy onderscheiden met de Eunique Award voor toegepaste kunst in Karlsruhe (7 juni 2013), door een 5 koppige jury  gekozen uit meer dan 350 deelnemers. “Een goed gelukte symbiose tussen traditie en innovatie. Door middel van 3d print wordt een machine van de toekomst ingezet.  Op deze manier heeft zij een verrassende nieuwe vormtaal met haar sieraden ontwikkeld”.