Galerie Hoogenbosch logo

Leen Kaldenberg (Gorinchem,1957) woont en werkt in Leermens.

In de temperaschilderingen van Leen Kaldenberg worden indrukken van het open Noord-Nederlandse landschap gereduceerd tot uiterst eenvoudige tekens van ruimte en licht. De effecten van het zacht schemerende waddenlicht weet hij samen te vatten in atmosferische gelen, blauwen, bruinen en grijzen en in de fijnstoffelijkheid van de matte verfhuid. Details en ensceneringen vermijdt Kaldenberg zoveel mogelijk, waardoor zijn schilderijen in sommige gevallen de totale abstractie naderen.
In de wat lijzige penseelstreken en ijle kleurstellingen liggen sentimenten besloten die alles te maken hebben met Kaldenbergs beleving van land, licht en lucht, maar vooral ook met zijn eigen kwetsbaarheid. In dat opzicht zijn de gevoelige impressies toch ook ontroerende zelfportretten.
Zijn werk is vertegenwoordigd in de collectie van museum Belvédère te Heerenveen.
bron:  museum Belvédère

Havenlichten – 2013 – olieverf op doek - 70 x 80 cm
Havenlichten – 2013 – olieverf op doek - 70 x 80 cm

Henk Lassche, Zwartsluis 1948, woont en werkt in Hengelo

Lassche is een schilder in de traditie van de Nederlandse schilderkunst. Hij probeert de essentie van het landschap te vangen in zijn doorwrochte schilderijen.
Geboeid door de horizon, hoge luchten, waterpartijen en havens, maar vooral door het licht in het landschap, zoekt hij laag over laag met olieverf naar zijn wereld achter de verre einder.
Regelmatig is hij te vinden in het landschap van zijn jeugd, de Kop van Overijssel, maar ook in Friesland en op het Wad.
Anderhalf jaar geleden verscheen het derde boek over zijn werk, getiteld
“Het wisselende licht” met tekst van Erik Slagter samen met een grote overzichtstentoonstelling in Museum De Fundatie, Kasteel het Nijenhuis.

Leo Cahn (Amsterdam 1951) woont en werkt in Wilhelminaoord

Het doel van een door Leo Cahn ontworpen sieraad is vooral het maken van “mooie” technische constructies. Zo fixeert hij een steen vaak door zonder solderingen met losse onderdelen een stevige constructie te maken.  Afhankelijk van het ontwerp maakt hij ook vaak gebruik van schroefverbindingen.
Vanaf 1968 werkt Leo met plaat door middel van figuurzaag, fotochemisch etsen, lasersnijden, waterstralen en cnc-frezen. Als een heuse uitvinder bouwt hij zijn eigen machines en ontwerpt en maakt op kleinschalige wijze hightech sieraden.
Leo Cahn werkt graag met magnesium maar ook  met zilver, titanium en andere materialen.