Galerie Hoogenbosch logo

TENTOONSTELLING VAN 3 FEBRUARI - 10 MAART

Han Klinkhamer: schilderijen en werk op papier
Krin Rinsema: schilderijen en grafiek
Leen Heyne, sieraden

 

zonder titel-olieverf op linnen-200x160 cm
zonder titel-olieverf op linnen-200x160 cm

Han Klinkhamer (Oss, 1950) woont en werkt in Demen.

Han Klinkhamer vindt zijn onderwerpen bij voorkeur in de open uiterwaarden van de Maas. In zijn panoramische impressies van het oude rivierlandschap laat hij het licht der seizoenen besterven in aardse groenen, bruinen en groezelige wittinten. Is zijn concentratie in zijn kleinere schilderijen vooral gericht op weidse poldergronden, in de grote schilderijen zoomt hij in op de structuren van struiken, grassen en gewassen.
Klinkhamers schilderijen zijn het resultaat van een langdurig proces van verf opbrengen, wegschrapen en weer overschilderen.


ring uit de “Wind” collectie, 950 palladium- 1,30 ct saffier
ring uit de “Wind” collectie, 950 palladium- 1,30 ct saffier

Leen Heyne (Nijmegen 1986) woont en werkt in Tilburg

Leen Heyne heeft een eigen techniek ontwikkeld voor het maken van zijn sieraden, hij smeedt, perst, rekt en forceert het metaal tot de gewenste vorm.
Leen toont zijn drie collecties: Fold, Twist en Wind.
Ook laat Leen zijn voorstudies en vormproeven zien, waardoor de kijker een indruk krijgt van het ontstaansproces van zijn sieraden.

z.t.-2012-gemengde techniek op doek-183x140 cm
z.t.-2012-gemengde techniek op doek-183x140 cm

Krin Rinsema (Meppel 1947) woont en werkt in Zutphen

Een belangrijke reeks binnen het oeuvre van Krin Rinsema wordt gevormd door schilderijen, tekeningen en etsen van een meisje dat tot haar enkels in zee staat. Volledig in zichzelf gekeerd en geïsoleerd binnen de zwart-witwereld van het verstilde kunstwerk, is ze in nabijheid onbereikbaar.
In haar serie aquarel- en acrylverfschilderingen, waarin wandelende vrouwen figureren binnen een immens waddenlandschap, introduceert ze voor het eerste de ongemengde kleur. Hier overheerst de berusting en lijkt eenzaamheid troost te vinden in ‘opgaan’ en ‘vergaan’.