Galerie Hoogenbosch logo

Tentoonstelling 7 oktober - 11 november

MARIJE BOUMAN - tekeningen en schilderijen
MARIA HEES - sieraden en tassen
TRIBALE KUNST - stock verkoop

Marije Bouman - Baken
Marije Bouman - Baken

MARIJE BOUMAN

Eigen notities:

-Wat voelt als ruimte? iets wat binnenin is of daarbuiten?
-Grenzen creëren ruimte.
-Juist bij een ruimte die als immens wordt ervaren lijkt je hart open te gaan.
-Het niet zichtbare.
-Is ruimte liefde?

 

MARIA HEES  (Bergeijk 1948)

Maria Hees woont en werkt in Doetinchem sinds haar eindexamen in 1979, aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Inmiddels maken haar ontwerpen van tassen, sieraden en objecten deel uit van de collectie van diverse musea in binnen- en buitenland.
Kenmerkend is het toepassen van zeer uiteenlopende materialen en bij-zondere technieken. Alle ontwerpen worden in eigen beheer in beperkte oplage uitgevoerd.

colier Thabo
colier Thabo

Fer noir

In 2003 smeedde Maria Hees voor het eerst een ijzeren collier. In 2006 liet zij tijdens een reis in Mali dit ontwerp door verschillende ijzersmeden uitvoeren. In 2009 verbleef zij weer in Mali, in Ségou maakte zij kennis met ijzersmid Zacharia, hij voelde precies aan wat zij wilde maken.
In 2010 keerde Maria Hees terug naar Mali om met samen met hem een col-lectie van 12 verschillende modellen te maken.

Marrakech
Marrakech

Tassen

Voor haar tassen gebruikt Maria Hees zeer uiteenlopende materialen zoals hout, metaal en vissenleer. Ook past ze bijzondere technieken toe zoals water- straal snijden en capitonneren.

Vanuit de techniek ontstaat vaak de vorm. Maria Hees vindt het uiterlijk van de tas zeker zo belangrijk als de binnen-kant. Van binnen moet hij vooral functi-oneel zijn, maar van buiten vooral mooi. Haar nieuwe tassen hebben een “coupe”, waardoor ruimte ontstaat, je kunt er veel in doen zonder dat de tas vervormt.

Schuimporselein

Deze nieuwe porseleinsoort is ontwikkeld op het Europees Keramisch Werk-centrum in den Bosch. In tegenstelling tot normaal porselein zet schuimporselein uit. Maria Hees boetseert heldere strakke vormen, die tijdens het bakproces ‘rijzen’ en daardoor van vorm veranderen. Dit proces heeft zij niet in de hand, elk resultaat is uniek.

Lezing

Maria Hees geeft 17 oktober a.s. om 19.30 uur een LEZING in de galerie over het maken/smeden van haar sieraden, en over het proces van het schuimporselein. Wij willen graag dat u uw komst meldt via email of telefonisch

Stock verkoop: 40% korting op Tribale- en Aziatische kunst

Door de uitbreiding met de nieuwe afdeling sieraden is er minder ruimte voor onze tribale en Aziatische kunst collectie.

Om ruimte te maken in onze nu wel erg ruime stockvoorraad houden we deze tentoonstellingsperiode een grote verkoopexpositie met een korting van 40% op alle tribale- en Aziatische kunstvoorwerpen!